It blev sat på den politiske dagsorden til et åbent debatarrangement med spændende faglige oplæg, speedoplæg fra lokale politikere og en rigtig god paneldebat. Det foregik den 9. februar 2017 i FO-byen i Aarhus og havde deltagere og oplægsholdere fra Aarhus Kommune, Innovation Lab, Kaospilot Hive samt Radikale Venstre, Liberal Alliance og undertegnede fra Alternativet.

Alle de øvrige partier var også indbudt og ville gerne have deltaget, men havde desværre ikke tid. Der er dog stor velvilje og interesse, så forhåbentlig bliver dette startskuddet til en lang serie af møder mellem fagpersoner og de lokale politikere, så vi kan få sat politisk fokus på de mange muligheder og udfordringer, informationsteknologien giver. Hør mit speedoplæg som indledning til paneldebatten her.

Pressemeddelelsen til arrangementet kan læses her:

Målet er at få skabt dialog mellem politikere og borgere til det første tværpolitiske debatarrangement siden Alternativets lokalforening i Aarhus blev stiftet i september.

Torsdag den 9. februar bliver it sat på den politiske dagsorden. Det foregår til et åbent debatarrangement med faglige oplæg og politiske debattører fra lokale partier. Arrangementet er støttet af FO Aarhus’ debatpulje, og er blevet til på initiativ af Hans Christian Molbech, der er byrådskandidat for Alternativet i Aarhus.

– Der er virkelig mange interessante emner, lige fra overvågning og datasikkerhed til it i folkeskolen, lokal it-erhvervspolitik, udbudspolitik for kommunale it-projekter og meget mere, man kan tage fat på. Vi håber at dette åbne debatarrangement kan få være med til at få sat gang i diskussionerne mellem de lokale politikere og borgerne, siger Hans Christian Molbech om arrangementet.

– Derudover vil vi også gerne arbejde for en ny politisk kultur, hvor vi kan samarbejde på tværs af de traditionelle partiskel om at finde de bedste løsninger. Her er it et rigtigt godt sted at starte, da det er et relativt nyt politisk område, hvor det umiddelbart er svært at være voldsomt uenige om de enorme udfordringer og muligheder, vi står over for.

Carsten Borup, der er forperson for Alternativet Aarhus, hæfter sig særligt ved udfordringerne ved datasikkerhed, der truer demokratiet.

– Vi skal værne om demokratiet, og der skal vi gå forrest i Aarhus Kommune for at sikre borgernes digitale frihedsrettigheder, siger Carsten Borup, og tilføjer at kommunen også skal være med til at bruge de nye digitale muligheder til at udvikle demokratiet.

De lokale partier er alle blevet inviteret til at deltage med debattører, der skal holde et såkaldt speedoplæg. Derefter skal de deltage i en åben paneldebat med oplægsholderne, hvor der besvares spørgsmål og tages en åben debat med publikum. Alle er velkomne til at deltage.

It på den politiske dagsorden
Åbent debatmøde
Torsdag den 9. februar kl. 19.00-22.00
Stiften Lounge, FO-Byen
Frederiksgade 76B
8000 Aarhus C
Gratis, ingen tilmelding
Læs mere om arrangementet på Facebook

Oplægsholdere
Anders Sahl Hansen, Senior Lab Agent, Innovation Lab
Bo Fristed, chef for ITK, Aarhus Kommune
Michael Lind Mortensen (LA), Rådet for Digital Sikkerhed
René Gade (ALT), Tværpolitisk IT-Forum på Christiansborg

Debattører
Henrik Vinther Olesen (Radikale)
Almaz Mengesha (Liberal Alliance)
Hans Christian Molbech (Alternativet)
Peder Udengaard (Socialdemokraterne)

Hans Christian Molbech
Byrådskandidat for Alternativet
40 år gammel
Bor i Aarhus
Cand.mag. i Informationsvidenskab

Hans Christian har et indgående kendskab til it og teknologi samt forskning og uddannelse på baggrund af sin uddannelse og joberfaring som bl.a. kommunikationsansvarlig og it-konsulent for Folkeuniversitetet. Han mener at det i høj grad er gennem de nye teknologiske muligheder, vi kan skabe et mere bæredygtigt samfund både i forhold til økonomi, miljø og den sociale bundlinje. Han er desuden musiker og har mange års erfaring fra frivillige foreninger. Bedre forhold for kunst, kultur, fritid og folkeoplysning er også en af mærkesagerne.