På billedet ser man mig og Rasmus fra Alternativet uddele flyers på gågaden i Aarhus den 7/10 2016. Anledningen var at vi var gået sammen med Enhedslisten og Næstehjælperne for at komme i dialog med borgerne i et dialogtelt på Skt. Clemens Bro. Her kunne man høre om konsekvenserne ved de nye reformer – kontanthjælpsloft, integrationsydelse og 225-timersregel – og få en kop kaffe og en snak om hvorfor de er så skadelige, og hvad vi sammen kan gøre for at gøre en forskel på både politisk og mere personligt niveau.

Det var en kold dag, men vi kom i snak med mange, og jeg havde personligt nogle rigtig gode samtaler med bl.a. en sygemeldt, der er ramt af kontanthjælpsloftet, og en udlænding, der gennem en meget lang årrække havde kæmpet mod systemet for bare at få lov at bo og arbejde i Danmark. Der er så mange ting ved reformerne, der ikke giver nogen mening. Det er helt absurd, og jeg kan ikke tage nok afstand fra menneskesynet bag systemernes indretning. Vis dog tillid til mennesker i stedet for at kontrollere dem. Er der ikke også noget med at Danmark er baseret på kristne værdier? Hvor er næstekærligheden? Troen på det bedste i din næste?

Det er svært ikke at blive meget vred og dybt frustreret. Det positive er dog at et arrangement som dette viser at der er modreaktioner, og at vi kan skabe fællesskaber, der kæmper imod og vil et andet samfund. Mange tak til Niels Christiansen (Å), Maja Albrechtsen (EL) og alle jer andre, der fik dette arrangement stablet på benene.