Kirken er fyldt. Grønlandsk begravelse i dag. Der er ikke en eneste blond hårtop. Al denne debat om danskhed og DFere, der mener at man skal gå i kirke for at være dansker, selvom DF-vælgere går mindre i kirke end gennemsnittet.

Her i kirken har vi også en afrikansk menighed og juleaften var her masser af internationale studerende, som jeg i øvrigt holdt juleaften med sammen med studentermenigheden. Jeg gik om juletræet med kinesere, indere og udlændinge med mange andre nationaliteter.

Jeg oplever en enorm mangfoldighed og åbenhed i den danske folkekirke. Hvorfor skal folkekirken tages som gidsel i den tåbelige debat om danskhed?

(Debatindlægget blev skrevet, mens jeg var på arbejde i Møllevangskirken. Her synger jeg i kirkekoret.)

Artikel:
DF-vælgere går sjældnere i kirke end de fleste