Jeg har en bil. Den har jeg, og kører jævnligt selv i, fordi jeg har et transportbehov, der ikke praktisk lader sig løse på andre måder. Men jeg har faktisk overhovedet ikke lyst til at eje en bil eller at skulle sidde bag rattet og føre den.

Jeg vil meget hellere kunne bruge en app til at tilkalde et transportmiddel, når jeg har brug for det, og her kunne vælge mellem om jeg havde behov for et hurtigt lille transportmiddel til enkeltpersontransport eller en minibus med stor baggagekapacitet til når jeg skal ud at spille med bandet. Og så kunne sætte mig ind og blive kørt derhen, mens jeg forbereder mig på vej til mit møde i den lille elbil til en person eller bruge transporttiden på at øve med bandet i bussen på vej til vores gig.

Det er jeg bestemt ikke den eneste, der tænker, og den gode nyhed er at vi er meget tæt på at have teknologien klar. Jeg kommer aldrig til at købe en bil igen. Det åbner for så mange muligheder for nye måder at tænke transport og infrastruktur. Hvis ingen ejer deres egen bil, kan vi helt undvære parkeringspladser, og det er slut med alle de biler, der holder og fylder i byrummet.

Selv hvis du bor ude på landet og vil blive ved med at have en bil, kan du parkere den på opsamlingssteder uden for byerne og tage en førerløs bil resten af vejen eller hoppe på en elbus, der kører i shuttle hvert andet minut ind til centrum. Byen er fuldstændig fri for privatbilisme.

Er det ren utopi og ønsketænkning? Nej, vi taler om meget få år ude i fremtiden. Udviklingen går simpelthen så stærkt, så vi kan lige så godt begynde at indrette infrastrukturen efter det.

Læs mere om selvkørende biler her:
POV: Selvkørende biler kommer til at ændre vores liv mere end internet
Rådmand vil teste førerløse biler i Aarhus