Præsentationsvideo til opstillingsmøde for valg af folketingskandidater i Alternativets Storkreds Østjylland 17/3 2018:

Mit kandidatgrundlag kan læses her:

Se som PDF: HC Molbech Kandidatgrundlag 2018

 

HC Molbech

Cand.mag. i Informationsvidenskab, supplering på Statskundskab.
Født i Herning i 1976 og vokset op på en gård nær Ringkøbing.
Flyttede til Aarhus for at studere i 1997 og bor i Aarhus.
Klassisk sanger og middelaldermusiker.
Humanist, vegetar og naturelsker.

Jeg er en kulturel iværksætter med mange projekter bag mig gennem arbejde, samt fra frivillige foreninger og egen virksomhed siden studietiden.

Har haft titler som underviser, kommunikationsansvarlig, it-konsulent, projektchef og meget mere. Arbejder i dag primært som musiker og selvstændig.

 

Motivation

Jeg var aktiv i ungdoms- og studenterpolitik, men følte mig politisk hjemløs efter studietiden. Lige siden har jeg haft lyst til at engagere mig igen, men først med Alternativet fandt jeg et projekt, jeg kunne stå inde for, og som jeg mener at der er behov for nu, mere end nogensinde.

Den politiske debat fokuserer sjældent på de store emner, der kan dreje samfundsudviklingen i den rigtige retning. Jeg drømmer om at vi kan hæve blikket og tale meget mere om de visioner, vi har for hvordan vi skaber en bedre verden. Menneskeheden er nået til et udviklingstrin hvor vi er i en meget kritisk fase. Vi er i fuld gang med at ødelægge vores eget eksistensgrundlag, men historien viser os at det netop er kriser, der skaber forandringer.

Den nuværende samfundsmodel med neoliberalismen som det underlæggende økonomiske tankesæt er ikke i stand til at levere løsningerne. Derfor ser vi i disse år en fremkomst af autokratiske og nationalistiske bevægelser, men heldigvis også en mere demokratisk og progressiv, global bevægelse, som Alternativet er en del af.

Jeg tror at vi ud af kriserne netop har muligheden for at skabe en ny og meget mere miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtig samfundsmodel. Men vi står i et vadested hvor det kan gå mange veje. Derfor vil jeg gerne i Folketinget for Alternativet og kæmpe for at det bliver den grønne, demokratiske, frisindede og empatiske fremtidsvision, der sejrer.

 

Profil og mærkesager

Mine interesser for konkrete politiske emner spænder bredt: kultur, it, økonomi, beskæftigelse og sociale forhold, mangfoldighed, integration og ligeværd, infrastruktur, demokratiudvikling, natur, klima og miljø, for bare lige at nævne lidt.

Jeg har været med i udviklingen af Alternativets politik for kultur, it, teknik & miljø, religion, ligeværd og integration, freds- og international politik og en hel del mere. Omsat til klassiske ordførerskaber for de ting, jeg nok ved mest om: kultur, kirke, it, transport, ligeværd, arbejdsmarked, økonomi, skat, EU/international politik,.

Folkeoplysning, kirke og kultur har jeg en særlig interesse og viden indenfor pga. flere års arbejde på Folkeuniversitetet, i Folkekirken, som selvstændig musiker og med stor erfaring fra frivilligt foreningsarbejde. Derudover vil jeg som mangeårig vegetar også gerne slå et slag for udbredelsen af en mere plantebaseret kost i Danmark og en omfattende omstilling af fødevareproduktionen.

Jeg drømmer dog om at vi kan lave en valgkamp hvor kandidaterne går til valg på et valgprogram hvor vi har fælles overordnede mærkesager og hvert vores fokus. Det kunne være (med forslag til mit fokus i parentes):

det GRØNNE
(plantebaseret kost, omstilling af fødevareproduktionen samt fremme og beskyttelse af naturen)

det DEMOKRATISKE
(borgerinddragelse/samskabelse, gennemsigtighed, udvikling af demokratiet og nye samfundsmodeller)

det ØKONOMISKE
(arbejdsmarkedet, prekariatet, borgerløn, progressiv skattepolitik og bekæmpelse af skattely)

 

Mere om HC

For mere information om mig og mine politiske holdninger og forslag, læs debatindlæg, kronikker og blogindlæg samt se videoer på hcmolbech.dk

 

Om mig som politiker-type vil jeg sige at jeg befinder mig rigtig godt med at debattere og stille mig op foran en forsamling, og med at organisere, sætte mig ind i fagligt kompliceret materiale og udvikle politik. Politisk aktivisme tager jeg primært del i ved selv at lave arrangementer eller deltage i demonstrationer og happenings og i den forbindelse deltage i den offentlige debat om emnet, herunder med læserbreve og på sociale medier.

 

Demonstration foran jobcentret i Aarhus sammen med mine medkandidater Mira og Niels.

 

Indsamling af skrald i Botanisk Have til Naturens Dag.

 

Demokratiudvikling og borgerinddragelse i praksis.
AMA står for Ask Me Anything. Det foregik på Reddit, der er et socialt medie, der virker lidt som en blanding mellem en nyhedstjeneste og et diskussionsforum. Her kunne brugerne stille mig alle mulige spørgsmål, som jeg svarede på i løbet af dagen i forbindelse med kommunalvalget.