Selvom it er overalt, og i den grad har indflydelse på vores liv og samfundets udvikling, er det ikke noget, vi taler ret meget om som et selvstændigt politisk emne. Det dukker mest op i debatten, når der er en skandale med et alt for dyrt og dårligt it-system eller en sikkerhedsbrist hvor persondata kommer i de forkerte hænder. De fleste politikere vil hellere fokusere på andre emner, der måske også er nemmere at tale om end de mere tekniske emner.

Men det skal vi have gjort noget ved. Vi bliver simpelthen nødt til at få it sat på den politiske dagsorden og få opkvalificeret politikernes viden og interesse for it. Det bør være et selvstændigt politiske emne, man skal kunne tale om på lige linje med alle de andre vigtige emner. Nu hvor vi er godt på vej ind i valgkampen op til kommunalvalget, er det mit håb at vi kan starte her.

Hvad kan vi gøre for at skabe bedre it-udvikling, yde bedre service overfor borgerne, samarbejde med andre kommuner og bryde monopoler, så det ikke kun er store udbud og store virksomheder, der dominerer? Hvordan går det med det kommunale digitaliseringsfællesskab OS2, der baserer sig på Open Source-løsninger? Hvordan får vi mere agile principper tænkt ind i udviklingen, og hvad gør vi for at støtte op om it-iværksætteri?

Der er masser af gode spørgsmål, og mange af dem tog vi hul på til det sidste Tech Masterclass-møde, som jeg var vært for (se billedet). Hvis du også vil blive klogere og følge med i it-debatten, så tag et kig på https://www.facebook.com/TechMasterAarhus og læs noget af materialet fra de første møder. Næste møde holdes 6/9 kl. 19.00 hos Unsilo på Navitas i Aarhus. Jeg håber, vi ses.

HC byder velkommen til Tech Masterclass 2 om open source, offentlige it-projekter og tværkommunalt samarbejde.