Det blæser meget i disse dage, men det lykkedes mig at finde lidt læ og lave en lille video fra en forblæst grusplads tæt på byen. Debatten om Tangkrogens fremtid er ikke død. Det afgørende punkt er hvad der skal ske med rensningsanlægget, men det tror jeg nok at vi skal finde den bedste løsning til. Spørgsmålet for mig er især hvad der skal ske med selve Tangkrogen.

I denne sæson har jeg været ude at spille på middelaldermarkeder mange steder, eksempelvis i Tusindårsskoven ved Odense og i Valbyparken ved København. Begge steder er tæt på byen, men også fyldt med træer og buske. Man får oplevelsen af at være ude i naturen tæt på byen, selvom det selvfølgelig er parker og planlagt natur. De ikke er flade og åbne pladser, men der er rig mulighed for at bruge dem til at lave gode events, så man kan sagtens have bynær natur og events tænkt sammen. Hvorfor har vi ikke gjort det på Tangkrogen?

Jeg synes ikke at det er en særlig god eventplads nu, og det er egentlig heller ikke et særlig godt sted at gå en tur med alt det grus og den øde græsplæne, særligt ikke når det blæser. Det er dejligt langs kysten ned mod skoven, men selve Tangkrogen kan vi godt gøre til et meget bedre rekreativt område. Når vi skal finde de bedste løsninger for Tangkrogens fremtid, drømmer jeg om at vi får fokus på bynaturens rolle for at gøre stedet til et bedre sted at komme tæt på naturen, og at vi dermed også kan gøre det til et bedre sted at lave arrangementer – en perle for kulturlivet.


Se også:
Aarhusbugten skal ikke fyldes op med jord